فشار خون چیست؟

فشار خون چیست؟ | امیراستون

فشار خون بالا (hypertension) یک بیماری شایع و خطرناک است که در آن فشار طولانی مدت خون به دیواره های شریان ها به اندازه ی زیاد است که ممکن است باعث مشکلات سلامتی مانند انواع  بیماری قلبی و سکته شود.

تعیین میزان فشار خون هم با مقدار خونی که قلب پمپاژ می کند و هم با میزان مقاومت در برابر جریان خون در شریان ها تعیین می شود. هر چه قلب ما خون بیشتری در رگ ها پمپاژ کند و اگر شریان های ما باریک تر باشد، فشار خون ما بالاتر خواهد رفت. اندازه گیری فشار خون بر حسب میلی متر جیوه (میلی متر جیوه) داده می شود.و دو عدد دارد.

عدد بالا (فشار سیستولیک). اولین یا عدد بالایی، فشار موجود در شریان های شما را هنگام تپش قلب اندازه گیری می کند.

عدد پایین (فشار دیاستولیک). عدد دوم یا کمتر، فشار موجود در شریان‌های شما را بین ضربان‌ها اندازه‌گیری می‌کند

هر کسی احتمال دارد سال ها بدون هیچ علامتی فشار خون بالا داشته باشد.امروزه فشار خون یک بیماری شایعی است که تمام کشورها رو در بر گرفته است. فشار خون بالای کنترل و درمان  نشده، خطر جدی ابتلا به مشکلاتی از جمله حمله قلبی و سکته قلبی را افزایش می دهد. خوشبختانه فشار خون بالا به راحتی قابل تشخیص است. و هنگامی که متوجه شدید فشار خون بالا دارید، می توانید با پزشک خود برای کنترل آن همکاری و مشورت  کنید.

علائم فشار خون بالا

اکثر افراد مبتلا به فشار خون بالا هیچ علامت یا علامتی اشکار ندارند، حتی اگر فشار خون به سطوح خطرناکی برسد باز هم احتمال دارد که علائمی هم نداشته باشد.

 

برخی از افراد مبتلا به فشار خون بالا ممکن است سردرد، تنگی نفس یا خونریزی از بینی گرگرفتگی لکه های خون در چشم (خونریزی زیر ملتحمه)سرگیجه.داشته باشند، اما این علائم و نشانه‌ها مشخص نیستند و معمولاً تا زمانی که فشار خون بالا به مرحله شدید یا تهدید کننده نرسد،بروز نمی‌کند.

بهترین راه برای تشخیص فشار خون بالا این است که به طور منظم فشار خون را اندازه گیری کنید. اکثر مطب پزشکان در هر قرار ملاقات فشار خون را اندازه گیری می کنند.

چه چیزی باعث فشار خون بالا میشود؟

دو نوع فشار خون بالا وجود دارد. هر نوع علت متفاوتی دارد.

فشار خون اولیه (ضروری).

برای بیشتر بزرگسالان، هیچ دلیل قابل شناسایی برای فشار خون بالا وجود ندارد. این نوع فشار خون بالا که فشار خون اولیه (ضروری) هم نامیده می شود، به تدریج در طول  سالیان متمادی ایجاد می گردد.

فشار خون ثانویه.

برخی از افراد به دلیل   داشتن یک بیماری زمینه ای فشار خون بالا ثانویه دارند.این نوع فشار خون تمایل دارد به طور ناگهانی ظاهر شود و نسبت به فشار خون اولیه خطرناکتر و جدی تر است. شرایط و داروها مختلف می توانند منجر به فشار خون ثانویه شوند، از جمله: آپنه انسدادی یا ایست موقتی تنفس در  خواب

بیماری های کلیوی

تومورهای غده فوق کلیوی

مشکلات تیروئید هم کم کار و هم پر کار

برخی داروها مانند قرص های ضد بارداری، داروهای سرماخوردگی، ضداحتقان ها، مسکن های بدون نسخه و برخی از داروهای تجویزی

مواد مخدر غیرقانونی مانند کوکائین آمفتامین ها و…هرچند عوامل زیادی در بال رفتن فشار خون تاثییر دارد و عوامل بالا فقط بخش کوچکی از عوامل موثر در ایجاد یا بالا رفتن فشار خون است.

 

عوامل خطر فشارخون …

بیماری فشار خون بالا عوامل خطر بسیاری  دارد، از جمله می توان به عوامل پایین اشاره کرد:

1.سن.

خطر مبتلا به بیماری  فشار خون بالا با افزایش سن  و سال افزایش می یابد. تا حدود 64 سالگی و بیشتر ،بیماری  فشار خون بالا در مردان شایع تر وبیشتراست. زنان هم بعد از سن 65 سالگی  و بیشتر در معرض ابتلا به بیماری  فشار خون بالا هستند.

2. نژاد.

عامل دومی است که در ابتلا به  فشار خون بالا بخصوص در میان مردم آفریقایی شایع است و اغلب در سنین پایین‌تر از نژاد سفیدپوستان ایجادمی‌گرد. عوارض جدی  و خطرناکی مانند سکته مغزی، حمله قلبی و نارسایی کلیه نیز در افراد آفریقایی شایع تر  و بیشتر است.

3.سابقه خانوادگی.

فشار خون بالا معمولاً در خانواده های که پیش زمینه و سابقه دارند بیشتر دیده می شود.

4.اضافه وزن داشتن یا چاق بودن.

هر چه  که وزن ما بیشتر باشد،  بدن ما خون بیشتری برای تامین اکسیژن مورد نیاز و همچنین مواد مغذی به بافت هایمان نیاز داریم. هر چه که مقدار جریان های  خونی از طریق رگ های خونی شما افزایش می یابد، فشار  هم روی دیواره شریان نیز افزایش می یابد.5. عدم تحرک. بدن و اندام افرادی که غیر فعال  و کم تحرک هستند معمولا  درجه ضربان قلب بالاتری دارند.  وهرچه که ضربان قلب ما بیشتر باشد، قلب ما باید با هر انقباض سخت‌تر و بیشتر  کار کند و در اینصورت نیروی وارد بر شریان‌های شما قوی‌تر و بیشتر  می‌شود. عدم فعالیت بدنی و کم تحرکی  نیز خطر اضافه وزن را افزایش می دهد.

6. مصرف تنباکو(چه کشیدن و چه جویدن).

نه تنها مصرف دخانیات(سیگار) یا جویدن تنباکو فورا فشار خون شما را به طور موقت افزایش می دهد، بلکه مواد شیمیایی تشکیل دهنده  تنباکو می تواند به دیواره رگ های ما آسیب  جدی برساند. این  عمل می تواند باعث باریک شدن رگ های ما  و افزایش ابتلا به بیماری قلبی شود. دود دست دوم نیز می تواند خطر بیماری قلبی شما را افزایش دهد.

7. مصرف نمک معمولی و دریایی(سدیم).

مصرف بیش از نمک دریایی و تصفیه شده در رژیم غذایی شما میتوانید به فشار خون بالا منجر شود. سدیم بیش از حد در رژیم غذایی شما می تواند باعث حفظ مایعات در بدن شود که باعث افزایش فشار خون می شود.اما نکته قابل توجه برای جایگزین نمک معمولی،استفاده از نمک آبی معدنی می باشد.این نوع نمک به دلیل دارا بودن مواد معدنی زیاد و همچنین شوری بیشتری نسبت به نمک های دیگر،تاثیر خیلی کمی روی فشار خون و بالا بردن ان دارد.لذا افرادی که از فشار خون رنج می برند می توانند از نمک آبی معدنی ایرانی برای طعم دادن به غذاهای خود استفاده کنند.شما می توانید با خیال راحت نمک آبی را مصرف کنید و نگران  بالا رفتن فشار خون خود نباشید.

8.کمبود پتاسیم در رژیم غذایی ما.

پتاسیم ماده ای است که  به تعادل میزان سدیم در سلول های  بدن ما کمک می کند. تعادل مناسب پتاسیم موجو در بدن  برای سلامت قلب بسیار مهم است. اگر در رژیم غذایی خود پتاسیم کافی دریافت نکنید یا به دلیل کم آبی بدن یا سایر شرایط سلامتی پتاسیم زیادی از دست بدهید، سدیم موجود در بدن می تواند در خون شما انباشته شود و برای بدن مضر باشد.استفاده از نمک آبی به دلیل دارا بودن سدیم و پتاسیم و مواد معدنی دیگر به حفظ تعادل بین سدیم وپتاسیم کمک می کند.

9. نوشیدن بیش از حد مشروبات الکلی.

با گذشت زمان، نوشیدن زیاد مشروبات می تواند به قلب شما آسیب برساند. مصرف بیش از حد در روز برای زنان و مردان ممکن است بر فشار خون شما تأثیر بگذارد.

10. استرس.

داشتن سطح بالای از استرس می تواند منجر به افزایش موقت فشار خون  در بدن شود. عادات بد  و مضر مرتبط با استرس مانند خوردن بیشتر، استفاده از تنباکو یا نوشیدن الکل می تواند منجر به افزایش بیشتر فشار خون شود.

11. برخی از شرایط مزمن.

برخی شرایط مزمن نیز ممکن است خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهند، از جمله بیماری کلیوی، دیابت و آپنه یا ایست موقتی تنفسی خواب.

گاهی اوقات بارداری به فشار خون بالا نیز منجر می شود.

 

اگرچه فشار خون بالا در بزرگسالان شایع است، اما کودکان نیز ممکن است در معرض خطر آن باشند. فشار خون بالای  برخی از کودکان، ناشی از مشکلات کلیه یا قلب است.عادات سبک زندگی ضعیف و اشتباه – مانند رژیم غذایی ناسالم و ورزش نکردن ،برای تعداد فزاینده ای از کودکان،به فشار خون بالا منجر خواهد شد.

فشار خون بالای کنترل نشده می تواند منجر به عوارضی پایین شود.

حمله قلبی یا سکته مغزی، آنوریسم،نارسایی قلبی،ایجاد رگ های خونی ضعیف و باریک در کلیه های، ضخیم شدن، باریک شدن یا پاره شدن رگ های خونی در چشم ها، سندرم متابولیک،مشکل  و اختلال در حافظه، زوال عقل

نحوه تهیه  و خرید نمک  کریستالی آبی معدنی ؟

فروشگاه اینترنتی امیر استون به عنوان عرضه کننده انواع نمک طبیعی و معدنی ( انوع نمک صورتی و نمک آبی ) و محصولات نمکی از قبیل انواع آباژورنمکی  در شکل ها و اندازه های متفاوت،تلاش می کند تا بهترین محصولات را با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت به دست مصرف کنندگان عزیز  در سراسر کشور برساند.با توجه به امکانات و نیروی متخصصی که در مجموعه فروشگاه اینترنتی امیر استون وجود دارد،شما خریدی امن و تضمینی خواهید داشت.برای خرید انواع نمک طبیعی و محصولات نمکی به لینک زیر مراجعه کنید.

فروشگاه نمک طبیعی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − ده =